Ahoj, tak tu máme zase pátek. A já vám jako minulej tejden přináším recenzi na trochu tý pálivosti. Teda přináším – dneska je nás víc. Včera jsem něco sežral, a už zakrátko mi dělaly společnost miliardy bakterií salmonely se všemi průvodními znaky. Fakt chuťovka, to chceš! Ale všechno zlý je prej k něčemu dobrý. Dneska jsem […]
Recenze – Plum from Hell
Zdar a sílu, jak si užíváte jaro? Doufám, že pro samý radosti spojený s tímhle ročním obdobím nezanedbáváte chilli. To by bylo jednak nezdravý, jednak nerozumný. Na dnešní recenzi jsem se dlouho těšil, a věřím, že je o co stát. Jak už jste se na stránkách blogu dočetli minulej podzim, získala švestková grilovací omáčka „Švestka z […]
Chilli festivaly a akce v roce 2016
Zdar, čas letí jak splašenej a přijde mi, že každou chvíli obdržím nějakou novou informaci o chystaných akcích spojených s chilli. A protože ne všichni sledujeme všechno, přišlo mi užitečný ve stručnosti zmínit události, o kterých zatím vím a které rozhodně plánuju poctít svou účastí. Zmíním jen akce pro širokou veřejnost, ne privátní srazy a […]
Recenze – Jalapeño papričky plněné sýrem v pikantní tomatové omáčce
Ahoj draci a dračice, vítejte u další recenze. Před pár dny jsem od svého ctěného bratra obdržel coby součást dárku k narozkám oranžovou pikslu s jalapeños. Docela překvápko, protože jsem neznal nejen produkt, ale ani výrobce, jímž je mexická společnost La Morena. O důvod víc k recenzi!Přísady: jalapeño papričky 30 %, sýr 15 % (mléko, sůl, […]
Recenze – Eggplant in Chilli Sauce aneb óda na smrad a sliz
Ahoj vespolek, jak se furt máte? Dneska pro vás mám něco nevšedního. Poprvý jsem tyhle baby lilky v chilli omáčce objevil někdy v létě v Sapě. Už tenkrát ve mně zanechaly silný dojem, a to doslova. Když se tedy před pár dny ukázalo, že daný tovar vedou i vietnamští prodejci u nás v Hradci, nezaváhali […]
Kde si spálit ústa – Chilli Point
Zdar, v poslední době jsem buď náhodou, nebo na doporučení dostal do několika podniků více či méně zaměřených na chilli. Přišel tedy čas zase jednou oprášit rubriku Kde si spálit ústa. Dnes navštívíme ChilliPoint v Praze.O tomhle podniku kousek pod Václavákem jsem slyšel ledasco dobrého. Kromě toho, že jde o obchod s pálivým zbožím, nabízí […]
Recenze – África pura
Vážení a milí, vítejte u další recenze. Ani jsem se po nedělním Restaurant Day nestačil pořádně oklepat, a už mám potřebu se vám svěřit s jedním výrobkem. Jo, když jsem už zmínil tu akci, dopadla fajn, děkuju za optání. Náš chilli stánek si na nezájem rozhodně stěžovat nemohl, a ať už si zákazníci odnášeli guláš, […]
Pozvánka – Restaurant day v Hradci Králové
Ahoj přátelé. Minulej tejden jsem blog lehce zanedbavával, tak dneska to bude smršť. A začnu tím, co je nejaktuálnější – v hradeckým baru Náplavka se tuhle neděli odehraje tzv. Restaurant day. Koncept této taškařice je asi známý nejen vyznavačům zakroucených knírů a upnutých kaťat, ale pro sichr připomenu, že se jedná o amatérský festiválek, kdy […]
Přečetl jsem za vás – Chilli kuchařka pro labužníky
Zdar a sílu. Co si budeme povídat, nejen konzumací chilli živ je člověk. Tedy ne že bych vás dnes chtěl ochudit o povídání o jídle, z toho mne snad nikdo soudný podezřívat nemůže, ale vezmu to trochu z jinýho konce, a sice od potravy duševní. Protože jsem asi byl minulej rok děsně hodnej, čekala mne […]
Recenze – El Chupacabra od Cajohns
Přátelé, kamarádi. Přišel rok 2016 a s ním i novinka v podobě recenze, kterou pro vás napsal Dark, jeden ze spolupachatelů spolku My-Chilli, jehož omáčky už delší dobu ochutnávám a prodávám. Usaďte se tedy, a počtěte si něco o nejnovější majdě od Cajohnse, která patří do sbírky vyznavačů extra pálivých omáček bez extraktu.Pár slov na […]